Käytämme nykyisin mieheni kanssa äärettömän paljon siemeniä ruoanlaitossa ja nauroimmekin tuossa eilen haettuamme kahden kilon säkin vehnänjyvä, ettei meillä kohta muuta ruokaa olekaan kuin siemeniä. Mikäs siinä. Nyt ajattelinkin hieman valottaa, mitä ja miten niitä käytämme.
Pellavansiemenet
Paras omega-3 -rasvahapon lähde, mikä on äärettömän hyvä asia meille, koska kalaa syömme valitettavan vähän (ihan jo yksinkertaisesti sen pöyristyttävän hinnan takia). Ylipäätään siinä on paljon vitamiineja ja hivenaineita.
Käytämme siemeniä sellaisenaan salaateissa, pirtelöissä, wokeissa... Niitä nyt voi heittää ripauksen oikeastaan mihin tahansa ruokaan, minun mielestäni. :D
Auringonkukansiemenet
Kaliumia, sinkkiä, rasvoja, proteiinia, B- ja E-vitamiineja....
Auringonkukan siemenet tulee liottaa 5-8 tuntia ja huuhdella hyvin sen jälkeen ennen käyttöä. Niitä voi myös idättää, mutta me käytämme ne ainoastaan liotettuina salaateissa ja pirtelöissä. Idätettyinä niistä tulee kuulemani mukaan helposti kitkeriä, mutta itse en ole kokeillut.
Sinimailanen
A-, B-, C-, E- ja K-vitamiineja, mineraaleja, hivenaineita...
Sinimailasta idätämme, jonka jälkeen syömme sitä joko sellaisenaan tai salaattien joukossa. Liotusaika sinimailasella on 4-6 tuntia, jonka jälkeen niitä idätetään 4-6 vuorokautta (huuhdellaan 2-3 kertaa päivässä). Jo pienestä määrästä siemeniä tulee paljon ituja, joten idättäminen kannattaa aloittaa maltillisesti, koska idut eivät säily kovin kauaa.
Vehnä
Anoppini kertoman mukaan tässä on sellainen terveysruoka (ja kauneudenhoito ja lääketuote samalla), ettei sitä ihminen oikein muuta tarvitsekaan. :D
Meillä on nyt vasta kokeiluasteella tämän kanssa, mutta kerron tarkempia havaintoja, kunhan itumme ovat valmiit. Tarkoitus olisi kokeilla ainakin tuossa kauneudenhoitoasiassa sekä pirtelössä.
Liotetaan 8 tuntia ja idätetään 1-2 vuorokautta.
2 kommenttia:
Tykkään tästä postauksesta! Ihanat kuvat ja kaikki. :)
Kiitos Stinde. :) <3
Lähetä kommentti