Me olemme mieheni kanssa aina kesäisin sellaisia salaattijyrsijöitä, ettei tosikaan. Hyvin harvoin tulee laitettua mitään ns. lämmintä ruokaa kesähelteillä, joten tämäkään päivä ei ollut poikkeus. Nappasin aamulla aamukahvini seuraksi siskoltani ryöväämäni Pirkka-lehden ja kuinkas ollakaan, numerosta 5/2010 löytyi juuri kaipaamani raikas ja kesäinen salaattiohje! Mansikkaa, vesimelonia, katkarapuja, ruohosipulia.... Love it!
Mansikkainen katkarapusalaatti
1 ruukku jääsalaattia
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
n. 1 kg vesimelonia
1 ps pakastekatkarapuja
1 rs tuoreita mansikoita
Kastike
2 dl pakastemansikoita
½ dl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa siirappia
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1. Valmista kastike: sulata mansikat ja sekoita ne tehosekoittimessa muiden kastikeainesten kanssa.
2. Huuhtele jääsalaatti ja revi se kulhoon. Pilko loput ainekset, ja sekoita joukkoon.
Tuo kastike ei valitettavasti ollut erityisemmin minun makuuni, koska en oliiviöäljyn mausta pidä niin lainkaan, mutta miehelleni se kyllä kelpasi hyvinkin.
Ja mansikoista on sanottava sen verran, että eipä niitä hyviä tahdo löytää tähän aikaan vielä sitten millään. Rasiallisessa espanjalaisia mansikoita suurin osa oli pehmentyneitä ja tummuneita, eikä niitä voinut syödä. Mutta ne vähät hyvät yksilöt olivatkin sitten kyllä ihan hyviä, muutamalle mansikalle vaan kertyi hintaa aika tavalla. Eipä auta kuin odotella Suomen mansikkakauden alkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti