Olen viime aikoina alkanut panostaa entistäkin enemmän ruoanlaittoon, ja ylipäätään siihen, mitä suuhuni pistän. Sen myötä olen myös oppinut käyttämään erilaisia tuoreita yrttejä ruoanlaitossa ja olen aivan ihastunut niihin. Kuivattuja mausteita ei juuri tee enää mielikään käyttää.
Nyt olen kokeillut, onnistuisinko pitämään nuo yrttini hengissä hieman kauemmin, kun kerralla niitä ei kuitenkaan tule kaikkia käytettyä kokonaan. Siispä siirsinkin ruukkuruohosipulin ja -persiljan hieman isompaan muovirasiaan (kiivirasia), ja laitoin multaa niille lisää.
Vielä en osaa sanoa, pysyvätkö nuo tuolla keinolla hengissä vai eivät, mutta tuleepahan ainakin kokeiltua. Ja viherpeukalointi se on muutenkin aina niin virkistävää puuhaa, vaikkei lopputulos välttämättä sitten niin kovin pysyvä olekaan.
Innolla jo odotan, että uskallan alkaa parvekekukkia valitsemaan ja laittamaan. Vielä on ilmat kuitenkin niin kylmät, etten viitsi ottaa riskiä, että ne kuolisivat heti kylmään.
Käytättekö te ruoanlaitossanne tuoreita yrttejä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti